maandag 23 januari 2012

Gevangenisdirecteur: 'Het gaat goed met Timosjenko'

Met Joelia Timosjenko's gezondheid gaat het de goede kant op. Dat is de boodschap van directeur Ivan Pervusjkin van de Kasjanivska-gevangenis in Charkiv, waar de voormalige premier sinds eind december verblijft. "Ze loopt, met de hulp van haar celgenote", vertelde Pervusjkin maandag aan journalisten. Hij zei te hopen dat Timosjenko snel van gedachten verandert en instemt met een onderzoek door artsen van het ministerie van Volksgezondheid.

"Ik ben als directeur verantwoordelijk voor de gezondheid van alle gevangenen. Die plicht neem ik serieus en daarom hoop ik dat we snel betrouwbare medische informatie over haar krijgen", aldus Pervusjkin. Woordvoerder Galina Sirosjtan van het ministerie deelde maandag echter mee dat Timosjenko nog altijd weigert en aandringt op een medische controle door artsen uit het buitenland.

Zij heeft inmiddels vijf behandelingen van haar rugklachten gehad van een fysiotherapeut waarin ze vertrouwen heeft, in aanwezigheid van een specialist van het ministerie. Sirosjtan: "Dat heeft nog geen vruchten afgeworpen. Gewoonlijk treedt pas na negen behandelingen verbetering op. Twintig behandelingen door een fysiotherapeut zijn de norm." Timosjenko zou meer moeten bewegen, maar ze weigert de haar voorgeschreven oefeningen te doen. Ze is nog altijd vrijgesteld van arbeid in dit werkkamp.

Bron: Interfax-Oekraïne

Geen opmerkingen: