donderdag 19 januari 2012

Oekraïense school verhuist naar Den Haag

De Oekraïense school Wesselka trekt in bij de Britse School aan de Vlaskamp in Den Haag. Daar kan de school meer leerlingen huisvesten. "Het doel van Wesselka is aan kinderen de gelegenheid te geven een aanvullende opvoeding te krijgen en op de nieuwe locatie kunnen we veel meer studenten herbergen met de mogelijkheid om naar meerdere klassen uit te breiden", zegt schooldirecteur Taras Ploshchansky. "Bovendien is het, nu we in Den Haag gevestigd zijn, vrij eenvoudig om vanuit andere streken van Nederland hier naartoe te komen."

De school is opgericht onder auspiciën van de Oekraïense ambassade en wordt bestuurd door de Stichting Oekraïne Culturalis. Het hoofddoel en de activiteiten van de Oekraïense Culturele Stichting zijn de oprichting en het beheer van instellingen die de Oekraïense taal en cultuur in Nederland bevorderen; stimulering van vrede en vriendschap in het vreedzaam naast elkaar bestaan van de volken, gebaseerd op de erkenning van het principe van vrijheid in het culturele leven, vooral met betrekking tot het samenbrengen van de Oekraïense en Nederlandse culturen op artistiek en sociaal gebied.

In Nederland wonen ongeveer 4000 mensen van Oekraïense komaf. Veel Oekraïense wetenschappers, IT-specialisten en specialisten op het gebied van internationale betrekkingen komen naar Nederland om te werken.

Bron: gemeente Den Haag, Oekraïense school Veselka

Geen opmerkingen: