woensdag 22 februari 2012

'Sociale spanningen grootste uitdaging Janoekovitsj'

De sociale spanningen in Oekraïne vormen één van de belangrijkste uitdagingen voor president Viktor Janoekovitsj en premier Mikola Azarov. Dat zegt directeur Volodimir Fesenko van het Penta Centrum voor Toegepaste Politieke Studies in een terugblik op de twee jaar van Janoekovitsj’ presidentschap.

Hij complimenteert het tweetal dat volgens hem kans heeft gezien een Griekse tragedie te ontlopen. “De situatie bij hun aantreden was slecht, nog slechter dan nu. Wat Griekenland nu overkomt, had Oekraïne kunnen overkomen. Het is hen echter gelukt om de macro-economische situatie te stabiliseren”, aldus Fesenko.

De politicoloog vindt dat Janoekovitsj en Azarov met hun hervormingsprogramma op de goede weg zijn, al zijn er nog twijfels over het tempo van de veranderingen en de positieve effecten. “Ze moeten echter wel uitzoeken waarom het niet lukt om de hervormingen snel en effectief uit te voeren.” Fesenko verwacht dat ministerswisselingen, zoals nu gaande zijn, een positieve uitwerking hebben.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: