dinsdag 21 februari 2012

Toch toestemming eventuele operatie Timosjenko

Joelia Timosjenko mag buiten de gevangenis geopereerd worden, als dat nodig blijkt te zijn. De Dienst voor het Gevangeniswezen heeft dat dinsdag bekend gemaakt. Canadese en Duitse artsen constateerden vorige week dat de oud-premier een hernia heeft. Tot dusverre hebben de Oekraiense autoriteiten steeds ontkend dat Timosjenko serieuze rugklachten heeft en dat daarvoor een operatie noodzakelijk is.

Inmiddels heeft de directie van de Kasjanivska-gevangenis in Charkiv haar van een looprek voorzien, zodat ze zich enigszins kan voortbewegen. Toch is Jevgen Poliakov, hoofd van de gezondheidskundige dienst, zelf nog altijd niet overtuigd van de noodzaak van een operatie. "De artsen hebben geen operatie voorgesteld, maar we zijn wel bereid die zo nodig uit te laten voeren. We volgen wel de aanbevelingen op van de buitenlandse artsen." Een van die aanbevelingen was het verschaffen van een looprek aan Timosjenko.

Directeur Ivan Pervusjkin van de gevangenis waar Timosjenko verblijft, heeft dinsdag laten weten dat de oud-premier weigert te werken, maar ook om mee te doen aan allerlei andere activiteiten.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: