woensdag 29 februari 2012

Veel Oekrainers vinden hun land niet klaar voor EK

Nog niet de helft van de Oekrainers (44 procent) denkt dat hun land al helemaal klaar is voor het EK voetbal van komende zomer. Dat blijkt een opiniepeiling van van de Research & Branding Group. Toch verwacht 60 procent van de ondervraagden dat het toernooi een succes wordt, dat ze zelf ook gaan profiteren van betere wegen, meer buitenlandse toeristen en betere sportvoorzieningen.

Ruim een kwart van de Oekrainers (26 procent) verwacht echter dat het EK een flater slaat met het toernooi in de speelsteden Kiev, Charkiv, Donetsk en Lviv. De verantwoordelijkheid daarvoor leggen ze bij de regering (44 procent), het bedrijfsleven (37 procent) en de vier gaststeden (26 procent).

Van de ondervraagden vindt 56 procent het belangrijk dat komende zomer veel buitenlandse toeristen Oekraine gaan bezoeken, terwijl 8 procent het juist niet op al die buitenlanders begrepen heeft. Ruim de helft (57 procent) is blij dat Oekraine en Polen samen het EK toegewezen kregen. Slechts een op de tien moet helemaal niets van het Europese voetbaltoernooi hebben.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: