vrijdag 30 maart 2012

Loetsenko wil zijn partij fuseren met Moederlandpartij

De Partij voor de Verdedigers van het Moederland van Joeri Loetsenko wil fuseren met de Moederlandpartij van Joelia Timosjenko. Dat heeft Loetsenko vrijdag laten weten aan de afgevaardigden van het elfde congres van de Moederlandpartij. Omdat de oud-minister van Binnenlandse Zaken in de gevangenis zit, liet hij deze boodschap tijdens het congres voorlezen door zijn broer Sergei. "Ik zie dit als de weg naar de overwinning. Niet die van de betrokken partijen, maar de overwinning van het gezonde verstand. De overwinning van de waarheid, van Oekraine en de Oekrainers."

Loetsenk benadrukte dat ook nauwe samenwerking met andere partijen nodig is, zoals met de Beweging voor Verandering, Oedar en andere partijen die deel uitmaken van het Comite tegen de Dictatuur. Hij riep al deze partijen op om met een gezamenlijke kandidaat te komen voor de burgemeestersverkiezing in de hoofdstad, voor het voorzitterschap van het parlement en in een later stadium voor het presidentschap.

De kans dat Loetsenko en Timosjenko meedoen aan de komende parlementsverkiezingen wordt met de tijd kleiner. De oud-bewindslieden zitten respectievelijk vier en zeven jaar vast wegens machtsmisbruik gedurende hun ambtsperiode.

Bron: Interfax-Oekraine, Ukrinform

Geen opmerkingen: