zondag 22 april 2012

'Geen demonstraties door gebrek aan leiding'

De Oekraïners zijn bereid massaal de straat op te gaan om tegen het regeringsbeleid te demonstreren, maar net als in Rusland ontbreekt het ze aan de juiste leiders. "Niemand gelooft in de beloften van de regering om het sociale klimaat te verbeteren, aangezien de Partij van de Regio's al vaker loze beloften heeft gedaan", stellen de politieke commentatoren Viktor Nebozjenko en Sergei Taran zaterdag in een interview met het dagblad Tizjden.

Zij verklaren het uitblijven van straatprotesten uit het feit dat de oppositie in een crisis verkeert door het ontbreken van goede ideeën en natuurlijke leiders. Ook is er volgens Nebozjenko en Taran bij de oppositie niet of nauwelijks enthousiasme te bespeuren om de straat op te gaan en daar te strijden voor een betere samenleving.

"De oppositieleiders willen vooral een goed verkiezingsresultaat. De Oekraïense bevolking voelt dat haarfijn aan en onderneemt dus ook niets om de situatie te veranderen. Dat is een groot probleem", aldus Nebozjenko. "Als er al demonstraties komen, dan zijn die toch sporadisch doordat van coördinatie van de kant van de oppositie geen sprake is'', voegt Taran daar aan toe.

Bron: Western Information Center

Geen opmerkingen: