zondag 15 april 2012

'Moordenaar Sjerban getuigt heus niet tegen Timosjenko'

De moordenaar van zakenman Jevgen Sjerban zal zijn bekentenis niet veranderen om de oud-premiers Joelia Timosjenko en Pavlo Lazarenko in een kwaad daglicht te stellen. Dat is de stellige overtuiging van advocaat Dmitro Pojezd die Vadim Bolotskich in de periode 2001 tot 2003 verdedigde toen er een strafrechtelijk onderzoek tegen hem werd ingesteld.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft Bolotskich niet alleen de door hem gepleegde moord op Sjerban toegegeven, maar zou hij Timosjenko en Lazarenko van medeplichtigheid hebben beschuldigd. In een interview het Dzerkalo Tiznia geeft advocaat Pojezd aan dat Bolotskich alleen maar tijd wil winnen en zeker niet van zins is om in de rechtbank tegen Timosjenko en Lazarenko te getuigen. Tot aan zijn uitlevering aan Rusland houdt hij het Openbaar Ministerie aan het lijntje.

Zakenman Sjerban werd in 1996 doodgeschoten op de luchthaven van Donetsk toen hij daar aankwam vanuit Moskou. Ook Sjerban's vrouw en een medewerker werden gedood in de schietpartij waarbij meerdere daders betrokken waren. Een vierde slachtoffer overleed in het ziekenhuis. Sjerban's zoon Jevgen maakte op 4 april in een persconferentie bekend dat het Openbaar Ministerie bewijs heeft dat Timosjenko en Lazarenko medeschuldig zijn aan de dood van zijn ouders.

Bron: Interfax-Oekraïne

Geen opmerkingen: