woensdag 11 april 2012

Nog even geen belasting op luxe goederen

Het kabinet heeft maandag de wetsontwerp voor een belasting op luxe goederen afgekeurd, omdat die volgens premier Mikola Azarov 'te fiscaal van karakter' zou zijn. De regels zouden onvoldoende doordacht zijn. Er moet nu een nieuw wetsontwerp komen.

"Wij willen deze belasting voor de meer welgestelden in het land vooral invoeren vanwege het sociale aspect. Als zij het geld hebben om luxe artikelen aan te schaffen, dan kunnen zij daar ook een deel van afstaan aan de minder welgestelden", aldus Azarov. Onder luxe goederen wordt volgens de premier verstaan alles wat niet direct nodig is om in iemands levensonderhoud te voorzien. "We zoeken nog uit wat daaronder wel, en wat er niet onder valt. Het gaat ons er om dat de écht rijken gaan betalen."

Een onroerende-zaakbelasting op appartementen van meer dan 120 vierkante meter en huizen met een oppervlak van meer dan 250 vierkante meter is van de baan. Dat geldt ook voor een heffing op schuren en garages. Daarmee zou de middenklasse onevenredig zwaar getroffen worden.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: