vrijdag 18 mei 2012

Angst voor geweld houdt familie Walcott thuis

Voetballer Theo Walcott zal tijdens de EK-duels van Engeland in Oekraïne niet worden ondersteund door zijn familie. De broer van de Engels international, Ashley Walcott, tweette dat hij en zijn vader het land zullen mijden uit angst voor racistisch geweld. Eerder uitte ook bondscoach Roy Hodgson al zijn zorgen over de situatie in het organiserend land.

"Jammer genoeg hebben ik en mijn vader het besluit genomen om niet naar Oekraïne te reizen, uit angst voor racistisch geweld", zei Ashley. "Sommige dingen zijn het niet waard om te riskeren, maar het roept wel de vraag op waarom zo’n groot toernooi wordt georganiseerd op een plaats waar ze niet eens zorg kunnen dragen voor de veiligheid van de bezoekers. Ik ga in ieder geval iedere minuut via de tv volgen."

De broer van de speler van Arsenal zit op één lijn met Hodgson, die eveneens zeer bezorgd is. "Het racismeprobleem, zeker nu ik de berichten heb gehoord via Sky, is absoluut een punt van zorg. Niet in de laatste plaats voor de supporters die ons achterna reizen en het risico lopen om in elkaar geslagen te worden."

Het officiële advies van het Engelse Ministerie van Buitenlandse zaken liegt er ook niet om. "Buitenlanders zijn vaker onderwerp geweest van agressiviteit en geweld in Kiev en andere grote steden in Oekraïne. In sommige gevallen zijn de aanvallen raciaal gemotiveerd. Reizigers van Aziatische en Afro-Caribische komaf en religieuze minderheidsgroeperingen dienen extra voorzorgsmaatregelen in acht te nemen."

Bron: Voetbalzone.nl

Geen opmerkingen: