maandag 21 mei 2012

Hotelprijzen Charkiv nu voor dumpprijs

Het Oranjegevoel voor het aankomend EK in Polen en de Oekraïne wil maar niet echt op gang komen. Touroperator Corendon gaat vanaf vandaag de prijzen voor hotelkamers in Charkiv met ruim 50 procent dumpen omdat er nauwelijks animo is. Voetbalsupporters die wel met de touroperator gaan, boeken alleen een vlucht. "We hebben 300 kamers per wedstrijd in de voorronde. Met nog 18 dagen voor het begin van het toernooi zijn er nauwelijks hotelkamers geboekt", stelt Corendon-directeur Atilay Uslu.

Hij spreekt van een ongekende situatie. "Zoiets hebben we bij eerdere EK-toernooien nooit eerder meegemaakt." In totaal heeft hij ruim duizend kamers ingekocht. Die gaan nu voor 50 euro per persoon per nacht van de hand. "Veel supporters die met ons naar Charkiv afreizen hebben bovendien geen ticket om een wedstrijd van Oranje bij te wonen. Die blijven een paar dagen rondhangen. Geen idee waar ze slapen omdat veel kamers ook door andere deelnemende landen al geboekt zijn."

De touroperator had aan de rand van de stad bovendien een compleet kuuroord en rusthuis met faciliteiten afgehuurd. "Het gaat om een gigantisch complex waar we honderd kamers hebben. Daar is ook geen belangstelling voor." Hij gaat voor vele tonnen het schip in als supporters het laten afweten. Oad Reizen, de officiële partner van de KNVB, heeft vooral veel zakelijke arrangementen en minder last van de 'gewone' supporter.

De Oranjecamping daarentegen is nagenoeg volgeboekt. "We zitten nu op ruim 1200 arrangementen. Er kunnen nog een paar honderd supporters terecht", aldus organisator Jokke de Wit. "Op 7 juni gaat de camping open voor de supporters. Wij vertrekken eind deze maand met tachtig man naar Oekraïne."

Bron: De Telegraaf

Geen opmerkingen: