zondag 20 mei 2012

'Investeringsklimaat belangrijkst voor integratie EU'

Verbetering van het investeringsklimaat is een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle integratie van Oekraïne in de Europese Unie, aldus Valeri Pjatnitski. De Oekraïense regeringscommissaris voor integratie in de EU noemt het investeringsklimaat zelfs een kwestie van slagen of mislukken.

De Oekraïense autoriteiten moeten de wil hebben om de wetgeving volledig aanpassen aan die van de landen van de Europese Unie. Doen ze dat niet, of slechts ten dele, dan is dit proces tot mislukken gedoemd. "Een gedeeltelijke aanpassing, alleen op de onderdelen die ons bevallen, is geen integratie maar een devaluatie van de Europese gedachte", aldus Pjatnitski.

Wat hem betreft hebben de autoriteiten dan ook nog veel te doen voordat het vrijhandelsverdrag met de EU daadwerkelijk van kracht wordt. Het is een opvallende uitspraak, aangezien het welslagen van het vrijhandelsverdrag momenteel eerder gekoppeld wordt aan de kwestie-Timosjenko dan aan de eisen die aan Oekraïne gesteld worden op economisch en juridisch terrein.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: