maandag 14 mei 2012

Janoekovitsj: 'We laten ons niet vernederen'

De Oekraïense president Viktor Janoekovitsj i vindt het "betekenisloos" dat veel Europese regeringsleiders dreigen het Europees kampioenschap voetbal te boycotten. Dat zei hij maandag bij de opening van een nieuwe terminal op de luchthaven van Donetsk.

"Als iemand niet naar Oekraïne wil reizen, is dat zijn eigen probleem'', stelde Janoekovitsj. Hij is ervan overtuigd dat het toernooi dat Oekraïne samen met buurland Polen organiseert, zonder problemen zal verlopen.

Janoekovitsj zei wel dat de ophef rond de situatie van oppositieleider Joelia Timosjenko belastend voor zijn land is. Hij vroeg andere landen om hun kritiek op Oekraïne te beperken, omdat Timosjenko volgens hem op dit moment de best denkbare behandeling krijgt. Veel Europese leiders hebben gedreigd niet naar Oekraïne af te zullen reizen, uit protest tegen de vermeende slechte behandeling van Timosjenko.

Tegenover journalisten liet Janoekovitsj in Donetsk weten dat een jong land als Oekraïne wel hulp en goedbedoelde adviezen kan gebruiken om te groeien. "Maar we laten ons niet vernederen", voegde hij er aan toe.

Bronnen: Europa.nu, Western Information Center

Geen opmerkingen: