zondag 10 juni 2012

Engelse supportersvoorzitter: 'Oekraïne is OK'

Oekraïners zijn vriendelijk en behulpzaam, en een verblijf in Oekraïne tijdens het EK voetbal is een mooie gelegenheid om kennis te maken met een andere cultuur, om goed voetbal te zien en een in z'n algemeenheid om een paar mooie dagen door te brengen. Mark Perryman, de Engelse supportersvoorzitter, zegt dit in een interview met het persbureau Associated Press.

Hij reageert daarmee op de berichten van de afgelopen weken in de Engelse media waarin Oekraïne als een gevaarlijk land werd afgeschilderd. Volgens Perryman is sprake van een hetze, waarmee de media alleeen zichzelf hebben geblameerd. "We zijn niet gelukkig met de manier waarop een belangrijk toernooi als het EK is weggezet. Als er al sprake is van racistische uitingen tegenover onze spelers of de supporters, dan zijn wij de eersten om dat aan de kaak te stellen. Maar we geloven helemaal niet dat de Oekraïners massaal discrimineren. De angst van veel Engelsen om naar Oekraïne te gaan is onterecht."

Perryman vertelde dat de bestuursleden van de Engelse supportersorganisatie t-shirts dragen met het opschrift Budmo! (Proost!). Er staan ontmoetingen met Oekraïense supporters gepland. "Daar kijken we erg naar uit, want we willen graag meer van dit land te weten komen."

Bron: Information Centre Ukraine-2012

Geen opmerkingen: