maandag 11 juni 2012

Kiev bereidt zich voor op Oekraine-Zweden

Het is de eerste twee dagen super-druk geweest in het supportersgebied in de Oekraiense hoofdstad Kiev. Liefst 100.000 voetbalfans zijn er geteld. De eerste dag ging het nog om 30.000 bezoekers, maar zondag namen liefst 65.000 mensen een kijkje, ondanks het slechts weer in de ochtenduren. In de fanzone waren straattheateracts te zien en 's avonds kon op grote schermen naar twee voetbalwedstrijden gekeken worden. De politie zet 500 mensen in om de veiligheid te garanderen.

Maandag worden liefst 50.000 voetbalfans verwacht. Dan speelt het Oekraiense elftal tegen Zweden. De inwoners van de hoofdstad krijgen voor het eerst te maken met een optocht van Zweedse voetbalfans vanaf het Lesya Ukrainkaplein naar het Olympisch Stadion, zoals zaterdag de Oranjefans door Charkiv trokken. Autoverkeer krijgt te maken met wegafzettingen en opstoppingen.

De verwachtingen van het Oekraiense voetbaleftal zijn hooggespannen. Uit een opiniepeiling blijkt dat 70 procent een overwinning op Zweden verwacht en slechts 10 procent uitgaat van een nederlaag. De rest gokt op een gelijkspel.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: