woensdag 20 juni 2012

Leegstand dreigt voor gloednieuwe Arena Lviv

Het gloednieuwe, pas driemaal gebruikte stadion Arena Lviv, zit met een exploitatietekort van bijna 2 miljoen euro per jaar. Met de plaatselijke voetbalclub Karpaty wordt onderhandeld over verhuizing naar het nieuwe stadion, maar ook met FC Hoverla-Zakarpattia. Het stadion van de club uit Uzhgorod wordt gerenoveerd. Hoverla moet wel bereid zijn om voor elke 'thuiswedstrijd' 15.604 euro huur te betalen. Beide clubs spelen op het hoogste niveau. Voor Karpaty is verhuizing naar het nieuwe stadion aantrekkelijk, omdat er meer toeschouwers in kunnen dan in het huidige stadion van de club.

Stadiondirecteur Oleksi Zjoekovin probeert op allerlei manieren aan geld te komen. Zo wil hij een conferentiecentrum opzetten met faciliteiten voor maximaal 1.000 deelnemers. Op het parkeerterrein moet een kartbaan komen, de grootste in het westen van Oekraine. Ook wil Zjoekovin dat er bruiloften gevierd kunnen worden in het stadiongebouw.

Er zijn plannen om naast het stadion een sporthal te bouwen, waar in 2015 ook wedstrijden van het Europees kampioenschap basketbal gehouden worden. Het stadsbestuur wil verder kantoren en een winkelcentrum in de nabijheid, ook bedoeld om de aantrekkingskracht van de Arena Lviv te vergroten.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: