zaterdag 9 juni 2012

Schippers: Oekraïne no-way bij EU

Minister Schippers heeft voor de wedstrijd in Charkiv gezegd dat ze tot het laatste moment heeft gehoopt dat Europa één lijn zou trekken wat betreft de vraag: wel of niet naar Oekraïne gaan. Ze vindt het verschrikkelijk jammer dat de Europese landen niet samen één signaal afgeven.

Volgens Schippers is op het laatste moment besloten om toch naar Oekraïne te gaan. Ze heeft vanmiddag samen met de Deense minister van Sport gesproken met Oekraïense sport- en mensenrechtenorganisaties. Die waren blij dat ze waren gekomen, zei Schippers.

De verhalen van de organisaties waren emotioneel. Schippers zei dat ze de pijn over hun rechteloosheid met hen meevoelde. Verder zei ze dat de homo-organisatie haar vroeg om adressen van Nederlandse homo-organisaties zodat ze die om hulp kunnen vragen. De minister vindt de mensenrechtensituatie in Oekraïne zo slecht dat het land wat haar betreft niet bij de Europese Unie mag komen. "No-way, wat mij betreft."

Vanmiddag liep Schippers samen met duizenden Oranjefans naar het stadion in Charkov. Daar zit ze niet bij de Oekraïense minister van Sport, "maar gewoon in het Oranjevak".

Bron: NOS.nl

Geen opmerkingen: