zaterdag 28 juli 2012

Minister: 'Timosjenko genezen van rugklachten'

Minister Raisa Bohatirjova zegt dat oud-premier Joelia Timosjenko genezen is van de rugklachten die haar maandenlang hebben geplaagd. ''In een gezamenlijke verklaring hebben de Duitse en Oekraïense artsen die haar samen behandeld hebben verklaard dat de medische behandeling van Timosjenko voltooid is", aldus de minister die er aan toevoegde dat Timosjenko druk in de weer is en recentelijk veel bezoekers heeft ontvangen. "Dat is een teken dat haar gezondheidstoestand verbeterd is."

Voor Bohatirjova houdt dit in dat de oppositieleidere het ziekenhuis in Charkiv kan verlaten. De ziekenhuisdirectie drong daar eerder deze week al op aan, omdat het verblijf van Timosjenko veel onrust met zich mee bracht. Ontslag uit het ziekenhuis betekent dat zij terug kan naar de Kasjanivska-gevangenis én dat zij fit genoeg is om komende dinsdag de nieuwe rechtszaak tegen haar bij te wonen.

Maar ook op vrijdag liet de Duitse kliniek Charite weten dat drie neurologen maandag naar Oekraïne reizen om daar met de ziekenhuisstaf te overleggen hoe de medische behandeling van Timosjenko voortgezet kan worden. Volgens de Duitsers is sprake van een meningsverschil over de juiste behandelwijze, ze hebben in de afgelopen maanden geregeld geklaagd over gebrek aan medewerking van Oekraïense zijde.

Bronnen: Ukrinform, Kyiv Post

Geen opmerkingen: