zondag 29 juli 2012

'Oppositie werkt eerlijke verkiezingen tegen'

De oppositie in Oekraïne houdt eerlijke verkiezingen tegen. Dat heeft premier Mikola Azarov verklaard in een interview met de Engelse krant Financial TImes. Azarov was in Londen vanwege de opening van de Olympische spelen. In het interview ging hij in op de kans op verkiezingsfraude.

"Alles wat wij ondernemen om de parlementsverkiezingen in oktober eerlijk te laten verlopen, wordt tegengewerkt door de oppositie. Zoals het installeren van webcams in stembureaus, waar de oppositie tegen is. Als ze op voorhand zeggen dat de verkiezingen oneerlijk verlopen, laten ze dan ook uitleggen waarom ze tegen die webcams zijn."

Azarov benadruk dat de oppositie alle gelegenheid heeft gehad om deel te nemen aan de commissies die de verkiezingen moeten voorbereiden. Ook krijgen ze volop de kans om te controleren hoe er wordt gestemd en hoe vervolgens de stemmen worden geteld. De premier voegde er aan toe dat er ook nog nooit zoveel buitenlandse waarnemers zijn aangemeld om toe te zien op een eerlijk verloop van de parlementsverkiezingen.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: