dinsdag 31 juli 2012

Partij van de Regio's belooft gouden bergen

De Partij van de Regio's belooft de Oekraiense bevolking een economische groei van minstens 5 procent per jaar. Dat staat in het verkiezingsprogramma van de partij van president Viktor Janoekovitsj en premier Mikola Azarov. De Partij van de Regio's wil ook de nationale munt, de hrivna, zijn waarde laten behouden. Deze doelen wil de partij bereiken door het stapsgewijs verlagen van het belastingtarief voor het bedrijfsleven naar 16 procent in 2014, belastingvrijstelling voor de snel groeiende IT-sector en goedkope leningen voor productiebedrijven.

Ook in het verkiezingsprogramma staat een verhoging van de kindbijdrage van de overheid. Bij de geboorte van het eerste kind wordt nu 2.899 euro uitgekeerd, bij het tweede 5.798 en bij het derde 11.595 euro. De Partij van de Regio's wil die bedragen in 2017 verdubbelen.

Neemt een werkgever een gehandicapte, een weeskind, alleenstaande of vijftig-plusser in dienst, dan kan hij daarvoor een vergoeding krijgen die overeen komt met de sociale uitkering van de nieuwe werknemer. Artsen krijgen van de regeringspartij een gemiddeld maandloon toebedeeld van 804 euro, verpleegkundigen 553 euro. Ook moeten de medicijnen goedkoper worden. Klanten van de failliete SOv-jetbank Oshadbank krijgen in 2017 een compensatie van maximaal 500 euro uitgekeerd.

Bronnen: Kyiv Post, Ukrinform

Geen opmerkingen: