woensdag 18 juli 2012

Ruim 17.000 verkeersdoden in zes maanden

In de eerste helft van dit jaar vielen er ruim 17.000 verkeersdoden. Premier Mikola Azarov is onthutst door het grote aantal. "Dit begint epidemische vormen aan te nemen", zei hij woensdag tijdens het wekelijkse kabinetsberaad. Azarov wees op ongelukken met veel slachtoffers. ''Een akelig ongeluk bij Chernihiv trok de aandacht. Daar stierven vijftien Russische pelgrims toen hun bus van de weg raakte. Sindsdien hebben we al weer een aantal ongelukken gehad met veel slachtoffers, doden en gewonden. Onder meer in Lviv, Charkiv en in Transkarpatie.''

De premier gaf zijn kabinet opdracht werk te maken van het verbeteren van de verkeersveiligheid. Vervoerders, zowel van vracht als van passagiers, moeten zich aan de regels houden en voor zover die regels niet streng genoeg zijn, moeten die worden aangescherpt. Dat laatste geldt met name voor bijzondere transporten en voor personenvervoer in de nachtelijke uren. Er moet strenger gecontroleerd worden op de rijtijden van chauffeurs.

Ook moeten de rijopleidingen beter. Azarov: ''Het is niet goed dat iemand na twee maanden les een rijbewijs krijgt en dan meteen al passagiers mag vervoeren.'' Om meer de aandacht te vestigen op de verkeers(on)veiligheid is augustus uitgeroepen tot de Maand van de Verkeersveiligheid.

Bronnen: Ukrinform, Interfax-Oekraine

Geen opmerkingen: