dinsdag 21 augustus 2012

'Kleurloze' politiek krijgt hulp bekende Oekraïners

Bij gebrek aan aansprekende politici doen de politieke partijen een beroep op anderszins bekende Oekraïners, zoals voetballer Andrei Sjevsjenko die een tweede plek kreeg toegewezen op de verkiezingslijst van Voorwaarts, Oekraïne! Dat betoogde de politicoloog Vitali Bala maandag tijdens een forumdiscussie.

Bala, directeur van het wetenschappelijk onderzoeksbureau AMC, constateerde dat het ontbreekt aan politieke aanwas met een uitstraling die een grote kiezersgroep aanspreekt. "De politiek is kleurloos geworden", aldus Bala. Om toch wat 'kleur' aan de kieslijst te geven, kiezen partijen dus voor bekende landgenoten.

Bokskampioen Vitali Klitsjko is natuurlijk de meest opvallende, zij het dat hij de onbetwiste 'ster' is van de partij Oedar. Hij vond schrijfster Maria Matios bereid de tweede plaats op de kieslijst in te nemen en zangeres Taisia Povali kreeg de tweede plek toegewezen op de lijst van de Partij van de Regio's, na premier Mikola Azarov.

Voetballer Sjevsjenko en acteur Bohdan Stoepka werden onlangs met veel bombarie gepresenteerd als de nummers twee en drie van Voorwaarts, Oekraïne!, direct na oprichtster Natalia Korolevska.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: