zondag 26 augustus 2012

Kritiek Europarlementariërs op voorrang Russen

Russen krijgen sneller een Schengen-visum dan Oekraïners. Tot deze conclusie komen de 'Vrienden van Oekraïne', Europarlementariërs die Oekraïne een warm hart toedragen, en zij willen opheldering hierover van de Europese Commissie. Alexander Mirski uit Letland zei dit in Kiev tijdens een conferentie over de Europese vooruitzichten van Oekraïne in relatie tot de komende parlementsverkiezingen.

Volgens Mirski wordtd binnenkort in het Europese Parlement kritiek geuit op het overdragen van de bevoegdheid om via te verstrekken door ambassades aan agentschappen. "Wij vinden dat onacceptabel, omdat het gemakkelijk tot corruptie kan leiden. We dienen daarom een klacht over deze handelwijze bij de anti-corruptiecommissie van het Europese Parlement", aldus Mirski.

De Hongaar Bela Kovacs vindt dat snel knopen worden doorgehakt bij het liberaliseren van de visumverstrekking aan Oekraïners die de Europese Unie in willen. Hij kwam met een tussenoplossing: "Laten we het visum afschaffen voor iedereen die na 1991 is geboren en voor iedereen die inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt."

Beide groepen Oekraïners acht hij namelijk ''niet schuldig'' aan de huidige politieke ontwikkelingen in Oekraïne waar de Europese Unie momenteel zoveel moeite heeft.

Bron: Interfax-Oekraïne

Geen opmerkingen: