dinsdag 28 augustus 2012

Schone slaapsters zoeken sprookjesprins


De Oekraïens-Canadese kunstenaar Taras Polataiko heeft in Kiev een curieuze art performance op touw gezet. Vijf meisjes die in een museum liggen te slapen, zijn contractueel verplicht te huwen indien ze hun ogen openen na een kus van een bezoeker.

Polataiko koos vijf meisjes die gedurende drie dagen te slapen worden gelegd in het National Art Museum van Oekraïne. Bezoekers mogen de meisjes proberen wakker te kussen. Als een van de schone slaapsters ook daadwerkelijk de ogen opent, is ze verplicht met de kussende kunstliefhebber in het huwelijksbootje te stappen.

"Iedereen, alle bezoekers, moeten een contract ondertekenen dat stelt dat ze zullen trouwen met het meisje dat haar ogen opent wanneer ze gekust worden. Men is natuurlijk niet verplicht een kus te geven", zo licht Polataiko toe op de website van de Britse krant The Daily Telegraph.

De vereisten voor de prinsen en prinsessen in spe zijn dezelfde: ze moeten minstens 18 jaar zijn, mogen niet getrouwd zijn en moeten een diep verlangen naar het huwelijk koesteren. "Als hij mijn ware liefde is, zal ik het wel intuïtief aanvoelen", luidt de overtuiging van een van de schone slaapsters.

Polataiko hoopt alvast dat zijn exhibitie veel mannen zal lokken. "Dat maakt het interessanter voor de meisjes. Maar ik weet het echt niet. Het huwelijk blijft toch een ernstige zaak."

Bron: De Standaard


Geen opmerkingen: