maandag 27 augustus 2012

SPU-leider Moroz noemt coalities ''een vergissing''

De socialistische leider Oleksandr Moroz noemt de coalities met zowel de Moederpartij en Ons Oekraïne als die met de Partij van de Regio's en de Communistische Partij ''een vergissing''. Moroz noemt beide partijen ''meer van hetzelfde, ondanks de competitie waarin ze verwikkeld zijn". De Socialistische Partij ging in 2006 een samenwerking aan met de Moederlandpartij en Ons Oekraïne en vormt nu de regeringscoalitie met De Partij van de Regio's en de communisten.

Moroz noemt het ''mijn persoonlijke fout'', want beide coalities hebben Oekraïne volgens hem weinig goeds gebracht. "Het land staat aan de afgrond. Er is veel werkloosheid, de schaduweconomie tiert. Er wordt veel overheidsgeld achterovergedrukt. De rechten van ouderen, van oorlogsveteranen worden geschonden en grote gezinnen worden met minachting bejegend. De jeugd heeft geen toekomstperspectief. Het platteland holt achteruit en nu wordt de bevolking uiteen gespeeld door de taalproblematiek."

Hij zegt veel te verwachten van Petro Joestenko, de lijstaanvoerder van zijn partij bij de komende parlementsverkiezingen. De Socialistische Partij hoopt opnieuw de kiesdrempel van 5 procent te kunnen halen.

Bron: Interfax-Oekraïne

Geen opmerkingen: