donderdag 9 augustus 2012

Timosjenko zou bewaker mishandeld hebben

Oud-premier Joelia Timosjenko heeft één van haar bewakers geslagen in de tijd dat zij verbleef in de strafgevangenis Kavsjanivska in Charkiv. De bewaker zou daarbij gewond zijn geraakt. Ze zou vaker mensen hebben aangevallen, aldus het Openbaar Ministerie. Plaatsvervangend procureur-generaal Renat Koezmin liet donderdag weten dat onderzoek wordt gedaan naar de voorvallen. Hij wil er mee naar de rechter.

Timojenko's advocaat Serhei Vlasenko doet de nieuwste beschuldigingen af als ''te gek voor woorden''. Koezmin zou op zoek zijn naar mogelijkheden om Timosjenko verder in het nauw te drijven, aldus Vlasenko die de één na hoogste man bij het Openbaar Ministerie omschrijft als iemand ''zonder morele bezwaren die morgen misschien wel aan komt zetten met het verhaal dat ze àlle bewakers van de gevangenis heeft geslagen."

Koezmin liet donderdag ook weten dat het Openbaar Ministerie de aanklacht tegen Timosjenko vanwege betrokkenheid bij de moord op de zakenman Sherban gereed heeft. Een rechtszaak wegens belastingontduiking staat op het punt te beginnen.

Woensdag werd videoapparatuur naar het ziekenhuis gebracht, waar Timosjenko vanwege ernstige rugklachten al geruime tijd verblijft. De rechtbank wil Timosjenko via een directe videoverbinding deel laten namen aan het proces. Zij weigert dat, overigens.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: