vrijdag 3 augustus 2012

Timosjenko's bezoek gaat op rantsoen

Oppositieleider Joelia Timosjenko mag nog maar eens per maand bezoek ontvangen. Dat heeft de Gevangenisdienst vrijdag bekend gemaakt. Daarbij wordt verwezen naar de aanbeveling van de artsen van de Duitse kliniek Charite die constateerden dat Timosjenko in de afgelopen weken wel erg veel bezoek heeft gehad en dat dit haar genezing niet bevordert. De oud-premier kreeg in het ziekenhuis in Charkov bezoek uit binnen- en buitenland.

Volgens de Oekraiense wetgeving heeft een gevangene recht op eens per maand bezoek gedurende vier uur en eens in de drie maanden een langer bezoek, van maximaal drie dagen. Haar advocaat mag altijd langs komen en dat geldt ook voor de Duitse neurologen die haar vanwege haar rugklachten behandelen.

Timosjenko ontving in bijna een jaar tijd in achtereenvolgens het huis van bewaring in Kiev, de Kavsjanivska-gevangenis en het ziekenhuis Nr. 5 in Charkiv 340 maal bezoek van haar advocaat, van familie en vertegenwoordigers van andere landen en internationale organisaties. In totaal ging het om 780 uur.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: