donderdag 30 augustus 2012

Verkoop nieuwe auto's stijgt met 19 procent

De verkoop van nieuwe auto's is in de eerste helft van dit jaar met 19 procent gestegen. In de maand juli werden de meeste auto's verkocht, 11 procent meer dan in juli vorig jaar. Desondanks ligt de verkoop maar op 36 procent van wat er in de eerste helft van 2008 aan nieuwe wagens werd verkocht. Met nu bijna 18.000 nieuwe auto's per maand is een voorzichtige groei ingezet.

Volgens directeur strategische ontwikkeling Oleksei Teresjsjenko van Atlant-M zijn in vergelijking met een jaar geleden de verkopen gedaald van zes automerken uit de Oekraïense top-20. Koploper Hyundai verkocht 2 procent minder. De grootste daling in verkoopcijfers komt echter voor rekening van Daewoo en Mitshubishi met respectievelijk 38 en 32 procent. Ook Renault, Skada en Volkswagen hadden een minder tweede kwartaal.

Geely behoort nu bij de topmerken, terwijl Nissan het goed deed in het tweede kwartaal. De duurdere merken verkochten 33 procent in het afgelopen halfjaar ten opzichte van dat van het eerste halfjaar van 2011. Lexus liep uit op de Duitse automerken Mercedes, Audi en BMW die nog altijd 56 procent van het duurdere segment voor hun rekening nemen.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: