zondag 9 september 2012

Peiling: Partij van de Regio's veruit de grootste

De Partij van de Regio's heeft in nieuwste peiling van de Research & Branding Group een flinke voorsprong op de Moederland. De regeringspartij komt uit op 27 procent tegen 20,4 procent voor de Moederlandpartij. De partij Oedar van Vitali Klitsjko doet het meer dan uitstekend en krijgt in de peiling liefst 13,4 procent van de stemmen, terwijl de Communistische Partij de vierde van het land is met 10,9 procent. Omdat bij de komende verkiezingen een drempel van 5 procent geldt, zouden alleen deze partijen in het parlement komen.

De nationalistische Svoboda komt net onder de kiesdrempel uit met 4,5 procent, terwijl Natalia Korolevska's partij Voorwaarts, Oekraïne! op 3,7 procent blijft steken. De peiling geeft opnieuw aan dat een hoge opkomst van de kiezers te verwachten valt op zondag 28 oktober: 71 procent van de deelnemers geeft aan te gaan stemmen en 14 procent twijfelt nog. Slechts 15 procent zegt de stembusgang zeker over te slaan.

In de peiling werd ook gevraagd naar de mate van tevredenheid onder de Oekraïners. Daaruit blijkt dat ruim de helft (58 procent) niet tevreden is over het leven dat hij of zij leidt. Slechts een derde (36 procent) blijkt wel tevreden.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: