zaterdag 29 september 2012

Raadsels rond schutter in winkelcentrum Kiev

De man die woensdagmiddag drie bewakers dood schoot en eentje levensgevaarlijk verwondde in het winkelcentrum Karavan in Kiev zou inmiddels in Rusland kunnen zijn. Dat meldt de Russische krant Rossiejskaja Gazeta op basis van uitlatingen van een zegsman binnen de Oekraïense staatsveiligheidsdienst SBU.

Deze bron constateert dat de moordenaar doelbewust te werk ging toen hij een usb-stick stal en zich door de bewakers naar een ruimte achter de winkel liet brengen. "Zijn gedrag, de gerichte schoten en het feit dat hij niet in de winkel begon te schieten, maar ook de manier waarop hij zich vervolgens uit de voeten wist te maken, wijzen er op dat we hier te maken hebben met iemand die wist wat hij aan het doen was'', aldus de zegsman tegenover de krant.

De kogels uit zijn pistool van het merk Makarov die in het winkelcentrum werden aangetroffen, zijn niet afkomstig van een eerdere misdaad. Ook de vingerafdrukken van de man zijn niet eerder door de politie geregistreerd. Mogelijk gaat het om een oud-militair.

Er zijn videobeelden van de man. Aan de hand daarvan heeft de politie inmiddels geconcludeerd dat hij recentelijk ook aan een politieke manifestatie in de hoofdstad mee deed. Een bommelding waarvoor donderdagmiddag een metrostation moest worden ontruimd, wordt ook aan de man toegeschreven.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: