zondag 9 september 2012

Shell gaat naar gas boren in regio Charkiv

Shell begint eind deze maand met het boren naar gas in de oblast Persjotravnevi, regio Charkiv. Het is de bedoeling dat op nog twee locaties boorputten komen. Shill wil 156 miljoen euro investeren in de gaswinning. De regio hoopt er een kleine 675 miljoen euro beter van te worden.

Oekraïne probeert op alle mogelijk manieren aan gas te komen, om zo onder de Russische dominantie bij de gaslevering af te komen. Shell heeft (samen met BP) al een aantal concessies verworven voor de winning van schaliegas, in eerste instantie in de regio Lviv. Ook wordt vanuit Turkije vloeibaar gas ingevoerd.

Al deze inspanningen moeten er toe leiden dat het land over tien jaar niet meer afhankelijk is van Rusland. Minister Sergei Tihipko van Sociale Zaken sprak vrijdag zelfs de verwachting uit in een talkshow op de televisie dat Oekraïne geheel zelfvoorzienend is en geen gas meer hoeft in te voeren. "Er is veel interesse om in Oekraïne te investeren. Shell, Chevron en andere grote maatschappijen zijn maar al te graag bereid."

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: