vrijdag 12 oktober 2012

Helft Oekraïners vindt leven zwaar, maar 'te doen'

De helft van de Oekraïense bevolking vindt het leven zwaar, maar weet zich desondanks te redden. Dat blijkt uit een peiling van het Internationaal Sociologisch Instituut in Kiev. Van alle ondervraagden vindt 50,5 procent dat deze beschrijving het best past bij het leven in Oekraïne. Voor 19,9 procent is het leven acceptabel, maar 33,5 procent vindt dat juist niet en is ontevreden. Tenslotte wilde 4,2 procent geen oordeel geven.

Ook over de politieke situatie in het land lopen de meningen uiteen. Voor 49,8 procent is het duidelijk dat die gespannen is, terwijl 12,3 procent de situatie omschrijft als 'kritiek en explosief''. Daar staat tegenover dat 27,5 procent vindt dat het op politiek terrein kalm is.

Van alle ondervraagden verwacht 48,4 procent dat er straks na de parlementsverkiezingen niets verandert in Oekraïne, terwijl 28,8 procent hoopt dat de situatie verbetert. 7,2 procent voorziet echter juist een verslechtering, terwijl 15,7 procent zegt niet te weten hoe het land er na de verkiezingen uit zal zien.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: