vrijdag 26 oktober 2012

Partijen sluiten hun verkiezingscampagnes af

De verkiezingscampagnes worden vandaag, vrijdag, afgesloten. De Partij van de Regio's houdt 's avonds een bijeenkomst onder het motto 'Van stabiliteit naar welvaart!' die wordt afgesloten met een concert op het Michailivskaplein in Kiev. Tien regionale tv-zenders zenden doen daarvan verslag.

De aanhangers van de Moederlandpartij komen eveneens 's avonds bijeen, maar dan op het Sofiaplein in de hoofdstad. Arseni Jatsenjoek, Oleksandr Toersjinov en Anatoli Hritsjenko behoren daar tot de sprekers. De bijeenkomst vormt de afsluiting van een campagne waarbij meer dan 3.000 steden en dorpen in het hele land zijn bezocht.

Svoboda gaat langs de verschillende districten in de hoofdstad waar deze nationalistische partij kandidaten heeft. Voorwaarts, Oekraine! komt 's ochtends al bijeen op het Europaplein in Kiev. 'Stem op de Nieuwe Leiders!' is het motto van de partij van Natalia Korolevska. Uiteraard is zijzelf aanwezig, maar ook voetballer Andrei Sjevsjenko (de nummer twee op de kieslijst) en acteur Ostap Stoepka (de nummer drie). De overige partijen hebben hun plannen voor de laatste campagnedag niet bekend gemaakt.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: