dinsdag 16 oktober 2012

WK ritmisme gymnastiek 2013 in Kiev

Het wereldkampioenschap ritmische gymnastiek is volgend jaar augustus in het 6.500 zitplaatsen tellende Sportpaleis in Kiev. Dat heeft de internationale gymnastiekfederatie FIG meegedeeld. Het WK begint op woensdag 28 augustus met de kwalificaties en de finales van twee tuigen van de individuele competitie en eindigt op zondag 1 september met de kwalificaties en de finales van de groepen en het aansluitende gala.

Het is de eerste keer dat Oekraïne gastland is voor zo'n prestigieus turnampioenschap. Zowel de voorzitter van de FIG, Bruno Grandi als de voorzitter van de Oekraïense gymfederatie, Igor Korobsjinski (een voormalig topturner) zijn opgetogen over de toewijzing. De Oekraïense gymnasten behoren immers tot de wereldtop in deze discipline.

Albina Deriugina en haar dochter Irina, die wereldkampioene werd in 1977 en 1997 speelden de sleutelrol in de kandidatuur van dit WK. Oekraïne bracht na hen ook andere RG-gymnasten tot het allerhoogste niveau, waaronder Anna Bessonova en Elena Vitrisjenko.

Bron: Gymfed.be

Geen opmerkingen: