maandag 26 november 2012

Partij van Regio's zou meerderheid bereikt hebben

Een veertigtal onafhankelijke parlementsleden zou zich hebben aangesloten bij de fractie van de Partij van de Regio's. Dit nieuws maakte vice-fractievoorzitter Michailo Chechetov bekend, aldus de krant Komsomolskaja Pravda. "Hierdoor beschikt onze fractie nu over een parlementsmeerderheid, waardoor we snel allerlei wetsvoorstellen kunnen aannemen'', aldus Chechetov. De onafhankelijke parlementariërs, gekozen via de districten, zouden geheel uit zichzelf naar de Partij van de Regio's over zijn gegaan.

Chechetov wilde echter geen namen noemen. Evenmin wilde hij zeggen wat de huidige parlementsvoorzitter Volodimir Litvin en de ministers Viktor Baloha (Noodsituaties) en Petro Poroshenk (Economische Zaken) gaan doen. Ontwijkend: ''Misschien hebben ze de tijd nog niet gevonden om een briefje te schrijven dat ze zich bij ons aansluiten, of wellicht hebben ze geen pen of papier gevonden.''

De Partij van de Regio's wist 185 zetels te bemachtigen bij de parlementsverkiezingen van eind oktober. Om een meerderheid te verkrijgen, zijn nog 41 zetels nodig. Het is de bedoeling dat het parlement op 12 december voor het eerst bijeen komt.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: