dinsdag 27 november 2012

Steunbetuiging vanuit Rome aan jarige Timosjenko

Een portret van de Oekraiense oud-premier Joelia Timosjenko hangt sinds maandag aan de voorzijde van het stadhuis van de Italiaanse hoofdstad Rome. Burgemeester Gianni Alemanno onthulde het portret in aanwezigheid van vice-parlementsvoorzitter Mikola Tomenko, parlementslid Andrei Sjevsjenko en de regionale voorman van Timosjenko's Moederlandpartij in Charkiv, Arsen Avakov.

Alemanno vindt dat Timosjenko, die vandaag 52 is geworden, zo snel mogelijk vrijgelaten moet worden en hij beloofde haar partijgenoten dat hij collega-burgemeesters van andere Europese hoofdsteden gaat bellen met de oproep ook actie te gaan voeren voor de oppositieleider die een gevangenisstraf van zeven jaar uitzit wegens machtsmisbruik tijdens haar premierschap. Die veroordeling wordt in Europa over het algemeen als politiek gemotiveerd gezien.

Tomenko dankt de Romeinse burgemeester voor zijn steun aan Timosjenko ''om er voor te zorgen dat zij weer volledig mee kan draaien in de Oekraiense politiek, en dat zij ook kan deelnemen aan de presidentsverkiezing in 2015''.
 
Bron: Interfax

Geen opmerkingen: