maandag 3 december 2012

Ruslana steunt vader en zoon Pavlisjenko

Zangeres Ruslana zet zich in voor de vrijlating van vader Serhei en zoon Dmitro Pavlisjenko die volgens velen onterecht zijn veroordeeld voor de moord op een rechter in het afgelopen jaar. Ruslana (Lizhisjko) schaarde zich maandag achter het protest en kondigde meteen ook aan dat zij haar nieuwste album opdraagt aan de strijd tegen 'de wetteloze, omstreden en onrechtmatige regering'.

''Ik kan mij niet langer stil houden'', zei de zangeres tijdens een persconferentie in Kiev. Voor de gelegenheid had zij handboeien om en liet ze zich vergezellen door twee gemaskerde mannen. ''Ik vind het beangstigend om hier te leven, in het land waarin geen Oekraïner zich nog veilig kan voelen met mensen die vanwege politieke en economische motieven de wet naar hun hand zetten.''

Volgens Ruslana toont de veroordeling van vader en zoon Pavlisjenko aan dat het Oekraïense rechtssysteem niet deugt. Rechter Serhei Zoebkov werd op 21 maart vorig jaar vermoord in het appartementencomplex waar hij woonde. De Pavlisjenko's werden meteen verdacht en in oktober veroordeeld. De vader kreeg levenslang, de zoon 13 jaar. Volgens medestanders van de twee zijn ze evenwel onschuldig. Hun hoger beroep dient op woensdag 14 december.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: