maandag 7 januari 2013

Bijna 400 Oekraïners dupe van problemen Aerosvit

390 Oekraïners hebben grote moeite gehad om terug naar huis te keren als gevolg van het annuleren van vluchten door de in geldnood verkerende vliegmaatschappij AeroSvit. Diverse luchthavens hebben geweigerd om vluchten van AeroSvit af te handelen, uit vrees dat er niet voor betaald gaat worden. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken verblijven 196 Oekraïners op de luchthaven Ho Chi Minh in Vietnam. De ambassade in Vietnam probeert hen terug naar huis te krijgen.

Op de luchthaven Ben Goerion in Tel Aviv zijn zondag 54 Oekraïners blijven steken. Inmiddels zijn 19 van hen met UIA naar Kiev gevlogen, voor de overigen wordt nog een oplossing gezocht. Wel wordt verwacht dat dit op maandag nog lukt.

Zaterdag bleven ook 40 Oekraïners steken op het internationale vliegveld van het Zweedse Stockholm. Dankzij bemiddeling van de Oekraïense ambassade lukte het ze om zaterdag dan wel zondag naar Oekraïne te vliegen. Zondag bleven 80 reizigers steken in Tasjkent, maar maandag lukte het bijna allen om naar Kiev te vliegen. Vier van hen gaan pas donderdag, maar voor hen is een hotel geregeld.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: