vrijdag 18 januari 2013

Oedar boos om wegjagen drie parlementsleden

Parlementsleden van oppositiepartij Oedar zijn verontwaardigd over de behandeling van drie van hun collega's van de Moederlandpartij in het ziekenhuis in Charkiv. De drie werden vrijdagmorgen onder politiedwang uit het ziekenhuis gezet, waar zij verbleven om de eisen van hun partijgenote Joelia Timosjenko kracht bij te zetten.

"We zijn allemaal vogelvrij tegenwoordig, ook parlementsleden van de oppositie zijn er niet meer zeker van dat zij ongestuurd hun werk kunnen doen'', laat Oedar weten. Daarbij wordt er op gewezen dat een record aantal zaken tegen de Oekraïense autoriteiten is aangespannen bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens. ''En alle 211 zaken zijn door ze verloren. En dat van een land dat momenteel voorzitter is van de OVSE. Vroeg of laat moet zich dat tegen ze keren.''

De gevangenisautoriteiten reageren op het verwijderen van de parlementsleden Oleksandra Koezhel, Tetiana Slioez en Lioedmila Denisova met de verklaring dat dit op last van de rechter is gebeurd.

Partijleider Vitali Klitsjko van Oedar heeft vrijdag laten weten dat hij het optreden van de politie tegenover de drie parlementsleden veroordeelt. Hij wil het parlement terugroepen van reces als de autoriteiten zich zo blijven gedragen tegenover leden van de oppositie.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: