zondag 20 januari 2013

Partij van de Regio's steunt debat over Timosjenko

De Partij van de Regio's steunt het voorstel van de Moederlandpartij en Oedar om het parlement vervroegd van terug te roepen voor een debat over oud-premier Joelia Timosjenko. Er zijn 150 handtekeningen van parlementsleden nodig om het huidige reces te onderbreken. De regeringspartij wil dat er snel een einde komt aan alle 'gedoe' rond Timosjenko.

Na een rustige periode is er weer volop hectiek rond Joelia Timosjenko. Zij verklaarde zich afgelopen week 'burgerlijk ongehoorzaam' totdat de videocamera's weg worden gehaald uit haar ziekenhuiskamer, ze zou er lichamelijk en psychisch slecht aan toe zijn en er het nodige gekissebis over de vraag of ze wel of niet in staat is om de rechtzaak bij te wonen die haar wacht wegens fraude en belastingontduiking als mede-eigenaar van het energiebedrijf UESU. Daar kwam vrijdag de aanklacht bij dat zij in 1996 opdracht zou hebben gegeven voor de moord op zakenman en parlementslid Jevhen Sherban.

Parlementslid Volodimir Olinik van de Partij van de Regio's zegt dat hij een debat over Timosjenko wenselijk vindt, maar tegelijkertijd verwacht hij weinig collega's van de oppositiepartijen in de bankjes van de Verhovne Rada te zien. ''Ze zitten liever op de Malediven dan hier'', veronderstelt hij. "De oppositie gaat het ook helemaal niet om Timosjenko, ze willen haar alleen gebruiken omwille van haar populariteit in het buitenland'', aldus Olinik.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: