woensdag 9 januari 2013

Timosjenko verstopt zich in haar badkamer

Joelia Timosjenko heeft zich afgelopen nacht teruggetrokken in haar badkamer, aldus de gevangenisautoriteiten. Zo wilde zij zich kennelijk onttrekken aan het spiedende oog van de camera's waarmee zij dag en nacht in de gaten wordt gehouden in het ziekenhuis in Charkiv.

"Eerst zat ze in de hal, op haar looprek, en toen ging ze naar de badkamer om daar de nacht door te brengen. Ze kreeg een bed en een warme deken aangereikt", aldus waarnemend hoofd Andrei Lapinski van de Penitentiaire Dienst in Charkiv.

De oud-premier die een gevangenisstraf uit zit van zeven jaar wegens ambtsmisbruik liet maandag via haar advocaat weten dat zij zich 'burgerlijk ongehoorzaam' gaat gedragen en weigert zich te laten onderzoeken door Oekraïense artsen. Haar medische behandeling gaat wel door. Komende week krijgt Timosjenko bezoek van de artsen van de Duitse Charité-kliniek die haar al geruime tijd behandelen voor haar rugklachten.

In een open brief aan president Viktor Janoekovitsj gaf Timosjenko maandag te kennen dat zij weigert naar de rechtbank te gaan waar binnenkort de UESU-zaak wordt voortgezet. Timosjenko wordt beschuldigd van belastingontduiking en fraude als mede-eigenaar van het energiebedrijf UESU in de jaren '90.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: