zaterdag 9 februari 2013

EVP en Groenen willen van Timosjenko-missie af

De Europese Volkspartij en de Europese Groene Partij vinden dat de Poolse oud-president Alexander Kwasniewski en de voormalige voorzitter van het Europese Parlement Pat Cox zo snel mogelijk met hun werk moeten stoppen. Kwasniewski en Cox houden sinds afgelopen zomer in de gaten hoe de Oekraïense autoriteiten om gaan met oud-premier Joelia Timosjenko.

De EVP en de EGP vinden dat beide toezichthouders te weinig steun ondervinden van de oppositiepartijen in Oekraine. "De oppositie zet zich af tegen de regering en vindt dat zij niet gebaat is bij de pogingen vanuit Europa om de kwestie in der minne te schikken", aldus een bron bij het Europese parlement. Officieel wordt dat niet geuit, maar uit informele gesprekken met leden van de Oekraïense oppositie blijkt bij herhaling dat zij van tegenstellingen uitgaan en niet van een vergelijk met de huidige regering.

Voorstanders van de taak die Kwasniewski en Cox op zich hebben genomen, wijzen er op dat hun missie momenteel het enige communicatiekanaal over de gevangenschap van Timosjenko is tussen de Europese Unie en de Oekraïense autoriteiten.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: