dinsdag 12 februari 2013

Janoekovitsj wil bemiddelen in parlementsruzie

President Viktor Janoekovitsj wil volgens fractievoorzitter Oleksandr Jefremov van de Partij van de Regio's bemiddelen in het conflict tussen de oppositiepartijen en de regeringspartij over het verbod op het 'pianostemmen in het parlement. De Partij van de Regio's wil dat verbod niet accepteren, de oppositiepartijen verhinderen daarom al ruim een week dat het parlement vergadert.

"De president maakt zich zorgen om wat er nu gaande is. Hoe kan hij in internationaal verbond tot afspraken komen als hij niet weet of het parlement hem daarin steunt. Tenslotte moeten die afspraken in onze wetgeving worden vastgelegd", aldus Jefremov over het gesprek dat hij met Janoekovitsj heeft gevoerd. Ook zou de president zich zorgen maken om de slagvaardigheid van het kabinet om Oekraine's economische problemen op te lossen nu het parlement buitenspel staat.

Jefremov heeft president Janoekovitsj uitgelegd dat hij nog altijd mogelijkheden ziet om er door onderhandelingen uit te komen. Maandag maakte zijn partijgenoot Volodomir Oliinik bekend dat de Partij van de Regio's niet afwijzend staat tegen ontbinding van het parlement en het uitschrijven van nieuwe verkiezingen.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: