zondag 10 februari 2013

Jatsenjoek: oppositie wil zeker af van Ribak

Fractievoorzitter Arseni Jatsenjoek van de Moederlandpartij/Verenigde Oppositie sluit niet uit dat zijn partij van parlementsvoorzitter Volodimir Ribak af wil. Die liet eerder weten dat de oppositie niet uit is op zijn aftreden. Onjuist, aldus Jatsenjoek in het televisieprogramma Gerechtigheid op de zender Inter. ''Het is Ribak kennelijk ontgaan dat de oppositie 165 handtekeningen heeft vergaard om een motie van wantrouwen tegen hem in te kunnen dienen'', aldus Jatsenjoek.

Eind januari besloten de Moederlandpartij, Oedar en Svoboda een motie van wantrouwen in te dienen tegen de parlementsvoorzitter die weigerde om het in persoon stemmen voortaan verplicht te stellen. De verklaring, die zich ook richtte tegen procureur-generaal Viktor Pshonka, werd toen door 158 parlementsleden getekend. Inmiddels zijn er zeven parlementariërs bij gekomen.

Ribak zei eerder dat hij zich niet kon voorstellen dat de oppositie hem weg wil hebben, maar als het toch zover komt en er is een meerderheid voor zijn vertrek dan zal hij daaraan gehoor geven.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: