vrijdag 8 februari 2013

Junior Eurovisie Songfestival 2013 in Kiev

De elfde editie van het Junior Eurovisie Songfestival zal eind dit jaar plaatsvinden in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Bij het Junior Eurovisie Songfestival is het niet het winnende land dat het festival het jaar nadien mag organiseren, maar wel één van de omroepen die zich kandidaat heeft gesteld. Volgens de Europese omroeporganisatie EBU was er een aantal landen geïnteresseerd om de volgende editie te organiseren en het was de stuurgroep van het festival dat besliste om de elfde editie toe te wijzen aan Oekraïne.

"We voelden dat het voorstel van de Oekraïense omroeporganisatie  NTU het sterkste was van de aanbiedingen die we ontvingen. Dankzij onze eerdere ervaringen met hen en hun plannen voor dit jaar, verwachten we een uitstekende show in Kiev", zegt Vladislav Yakovlev, executive supervisor van het Junior Eurovisie Songfestival.

Na Nederland, vorig jaar, is Oekraïne het tweede land dat het festival mag organiseren. In 2009 won de Nederlander Ralf Mackenbach het festival in Kiev en hij wist zo zijn land een eerste overwinning te bezorgen. Na Armenië (2011) is Oekraïne eveneens het tweede land dat het festival mag organiseren nadat het een jaar eerder met de overwinning ging strijken. Binnenkort zal de datum van de elfde editie van het Junior Eurovisie Songfestival wereldkundig worden gemaakt.

Bron: Junioreurovsion.tv

Geen opmerkingen: