donderdag 28 februari 2013

Kritiek parlementslid Regio's op douane-unie

Parlementslid Volodimir Oliinik heeft zich negatief uitgelaten over de Russische douane-unie. Vergeleken met de Europese Unie heeft de douane-unie nadelen, aldus de parlementariër van de regerende Partij van de Regio's donderdag tijdens een ronde-tafeldiscussie in Kiev.

"Binnen de EU is sprake van gelijkwaardige posities, terwijl binnen de douane-unie het ene land meer te zeggen heeft dan het andere'', oordeelde Oliinik. Hij voegde er aan toe dat landen in de rij staan om mee te mogen doen met de Europese Unie. "Zo'n rij zie ik dus niet voor de douane-unie.''

Dat wil niet zeggen dat Oliinik onvoorwaardelijk blij is met de toenadering van Oekraïne tot de EU, vooral niet waar Europese leiders zware druk uitoefenen op de regering om oud-premier Joelia Timosjenko uit de gevangenis te halen.
 
 ''Omstreden rechtszaken tegen politici en andere publieke Oekraïners zijn kwesties die we zelf moeten oplossen. Volgens de wet en niet onder politieke druk'', aldus Oliinik. Als de EU zich er wel mee wil bemoeien, dan die van hem maar met een lijstje komen ''van mensen die onaantastbaar zijn''.
 
Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: