zaterdag 16 februari 2013

Timosjenko zit klaar, maar wordt niet opgehaald

Jevhenia Timosjenko, de dochter van oud-premier Joelia Timosjenko, zegt dat haar moeder wel degelijk bereid was om vrijdag naar de rechtbank te gaan waar de eerste getuigen in het proces tegen haar vanwege de moord op zakenman Jevhen Scherban zijn gehoord. Alleen kwam er niemand op haar op te halen. Timosjenko zou om vijf uur 's ochtends worden opgehaald, maar dat gebeurde niet.

Donderdagavond om tien uur brachten directeur Ihor Kolpasjikov en de arts Stetsioera volgens Jevhenia Timosjenko een bezoek aan haar moeder om te vertellen dat ze vrijdagochtend op transport zou gaan naar Kiev. ''Ze moest meenemen wat ze die dag nodig dacht te hebben. Mijn moeder hoefde geen toestemming te geven, ze werd geconfronteerd met een voldongen feit'', aldus de dochter.

Maar op vrijdagmorgen werd de oud-premier niet opgehaald. ''We weten niet waarom, ook niet waarom ze niet werd ingelicht dat het niet door ging." Timosjenko zou donderdag een brief hebben geschreven waarin ze wees op haar recht om zich te verdedigen tegen de aanklacht tegen haar en dat zou in staat gesteld wilde worden om het verhoor van de getuige Serhei Zaitsev bij te wonen.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: