vrijdag 29 maart 2013

Azarov belooft betere wegen richting Hongarije

Oekraïne gaat de wegverbindingen met Hongarije opknappen en de scheepvaart op de Zwarte Zeehavens stimuleren. "Het is belangrijk voor ons om goede verbindingen met Europa te hebben'. Zeker als het om Hongarije gaat, want dat biedt ons de kortste route richting Europa', aldus premier Azarov die donderdag een bezoek bracht aan buurland Hongarije.

In een interview met Hongaarse media wees Azarov er op dat in de afgelopen twee jaar is gewerkt aan de autoweg vanaf de Poolse grens bij Jahodin richting Kiev en die van Kiev naar Lviv. Nu zijn de wegen richting Hongarije aan de beurt. Azarov heeft daarover met zijn Hongaarse collega Orban gesproken.

"Als Hongarije ons het geld voor verbetering van deze wegen leent, dan kunnen we snel aan de slag", aldus Azarov die ook hoopt dat de Europese Unie en de Europese Bank voor Herstel en Ontwikkeling. Over de Zwarte Zeehavens zei de premier dat die nu op 150 miljoen ton zitten, maar dat dit met betere voorzieningen in de havens aanzienlijk verhoogd kan worden.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: