maandag 25 maart 2013

Burgemeester Kiev biedt excuses aan

Burgemeester Oleksandr Popov van Kiev heeft excuses aangeboden aan de inwoners van de hoofdstad voor de ongemakken die ze in de afgelopen dagen hebben ondervonden toen alle transport, op de metro na, stil kwam te liggen door de hevige sneeuwval.

"Het is niet voor het eerst dat we in moeilijkheden zijn geraakt, want ook in december was dat al het geval. Het is een uitzonderlijke situatie waarmee we allemaal te maken hebben'', aldus Popov. Hij kon meedelen dat het openbaar vervoer in de stad dinsdag weer normaal functioneert.

Volgens het Meteorologisch Instituut is er in geen honderd jaar zoveel sneeuw in Kiev gevallen als in het afgelopen weekeinde. Er viel 60 centimeter in het weekeinde. Maar in de inmiddels voorbije meteorologische winter werd sinds het begin van de waarnemingen in 1881 niet zoveel sneeuw geregistreerd als in de afgelopen maanden.

En nog is het niet gedaan, want in grote delen van Oekraïne blijven ze zeker tot woensdag 10 april zitten met de sneeuw. Eind deze week gaat de temperatuur overigens wel omhoog en na het weekeinde kan het 10 tot 15 graden worden. In gebieden met veel sneeuw wordt het echter niet warmer dan 3 tot 8 graden, waardoor het nog wel even kan duren voordat alle sneeuw is weggesmolten.

Burgemeester Popov van Kiev waarschuwde inmiddels voor wateroverlast als gevolg van de volgende week verwachte dooi.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: