vrijdag 22 maart 2013

Klitsjko wil regering op 2 april ter veranwoording

Fractievoorzitter Vitali Klitsjko van Oedar eist dat het parlement op dinsdag 2 april stemt over de motie van wantrouwen tegen het kabinet-Azarov en president Viktor Janoekovitsj die is ingediend door zijn partij, samen met de Moederlandpartij en Svoboda. Hij wil ook dat de president eindelijk zijn jaarlijkse rede in het parlement houdt.

In de Grondwet is vastgelegd dat hij dat dient te doen en in het parlementaire reglement staat dat dit voor 31 maart moet gebeuren. "De president kan niet volstaan met een videoboodschap, maar hij moet hier zelf verschijnen'', aldus Klitsjko.

Een andere oppositieleider, Arseni Jatsenjoek van de Moederlandpartij, deed 's morgens al de mededeling dat de motie van wantrouwen jegens de regering bij het presidium van het parlement is ingediend. ''Het goede nieuws is dat de regering naar het parlement toe komt in de komende week, het slechte nieuws is dat dit vanwege onze motie van wantrouwen is.''

Hij hield de regeringsleden voor dat de oppositie het beste met ze voor heeft. "Het is niet erg om ontslagen te worden. We bieden jullie het minimumloon van 108,48 euro en een minimumpensioen van 84,62 euro. Geniet er van!" De motie van wantrouwen werd met 174 handtekeningen van parlementariërs ingediend. Er zijn minstens 226 voorstemmers nodig.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: